Skip to main content
In May 2023, the World Health Organization declared that the Covid-19 pandemic was no longer an international health emergency.
The information on the website is no longer regularly updated.

No 12. jūlija četrās robežšķērsošanas vietās ar Krieviju un Baltkrieviju veic Covid-19 testus

Last update 12.07.2021

No 12. jūlija spēkā stājas jauna kārtība, kas paredz nodrošināt personām, kuras ieceļo Latvijas Republikā, šķērsojot ārējo sauszemes robežu, tūlītēju iespēju veikt Covid-19 testu četrās robežšķērsošanas vietās - “Grebņeva”, “Terehova”, “Pāternieki” un “Silene”. 

Noteikumi līdz šim jau paredzēja, ka persona, ieceļojot Latvijas Republikā no attiecīgās valsts, par saviem līdzekļiem nekavējoties, bet ne vēlāk kā 24 stundu laikā veic Covid-19 testu, nosakot SARS-CoV-2 vīrusa RNS tuvākajā pieejamajā testēšanas punktā. Arī robežšķērsošanas vietās - “Grebņeva”, “Terehova”, “Pāternieki” un “Silene”  tests ieceļotājiem būs jāveic par saviem līdzekļiem.

Lēmums pieņemts, ievērojot to, ka strauji izplatās jaunā lipīgākā vīrusa Covid-19 paveids (Delta). Ņemot vērā lipīgākā vīrusa Covid-19 paveida (Delta)  izplatības tendences, ir būtiski veikt plašu testēšanu.

Personas, kuras būs veikušas Covid-19 testu robežšķērsošanas vietā, tā rezultātu arī sagaidīs šīs vietas teritorijā.  Tikai pēc Covid-19 testa rezultātu uzrādīšanas Valsts robežsardzei un pēc tās dotās atļaujas, personas varēs atstāt robežšķērsošanas vietas teritoriju.

Testus nevajadzēs veikt personām, kas var uzrādīt derīgu Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai veikta Covid-19 testa apliecinājumu, kā arī bērniem, kuri nav sasnieguši 12 gadu vecumu.

Gadījumos, ja Covid-19 testa rezultāts būs pozitīvs vai, ja persona atteiksies veikt minēto testu, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests nogādās personu uz tūristu mītni obligātās izolācijas ievērošanai. 

Gadījumos, kad tiks konstatēta saslimšanas ar Covid-19, piemēram, kravas transportlīdzekļa vai pasažieru transporta vadītājam, tad attiecīgā pārvadātāja pienākums ir nodrošināt attiecīgo pārvadājumu izrietošo jautājumu risināšanu.

Uzzini vairāk!
 

Source reference

Iekšlietu ministrija

Open web site