Skip to main content
In May 2023, the World Health Organization declared that the Covid-19 pandemic was no longer an international health emergency.
The information on the website is no longer regularly updated.

Atbalsts privātpersonām pašizolācijai Latvijas viesnīcās tiks sniegts līdz 30. jūnijam

Last update 27.05.2021

Saglabājoties samērā augstam Covid-19 infekcijas izplatības līmenim un inficēšanas riskam, tostarp arī mājsaimniecībās, kā arī jauno vīrusa celmu izplatībai, nolūkā ierobežot Covid-19 infekcijas izplatību mājsaimniecību vidū, Ministru kabinets šā gada 27. maija sēdē lēma līdz š.g. 30. jūnijam pagarināt atbalsta programmu personām, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija un to kontaktpersonām (turpmāk – izmitināšanas atbalsta programma). 

Kā zināms, kopš 2020. gada nogales atbalsta programmu pašizolācijai vai izolācijai tūristu mītnēs administrē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (turpmāk - LIAA). Valsts sniedz atbalstu uzturēšanās un ēdināšanas pakalpojumu izmaksu segšanai tūristu mītnē, kura ir iekļauta LIAA administrētajā tūristu mītņu sarakstā, šādām personām, kurām nav iespējas ievērot izolāciju savā dzīvesvietā, nepakļaujot inficēšanās riskam citus mājsaimniecības locekļus:

  • personām, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija ar vieglu vai bezsimptomu slimības gaitu un kurām nav nepieciešama ārstēšanās stacionārā; 
  • personām, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija, pēc ārstēšanās stacionārā, ja ārstniecības iestāde nav pieņēmusi lēmumu par izolācijas pārtraukšanu;
  • personām, kuras noteiktas par kontaktpersonām; 
  • no ieslodzījuma vietas atbrīvotām personām, kurām apstiprināta Covid-19 infekcija vai kuras noteiktas par kontaktpersonu, ja tām nav dzīvesvietas, bet jāturpina izolācija vai mājas karantīna. 

Papildus jānorāda, ja 1.-3. grupā minētā persona ir nepilngadīga, valsts atbalsts tiek nodrošināts arī vienai pilngadīgai pavadošajai personai uz termiņu, kādā nepilngadīgā persona uzturas tūristu mītnē.

Atbalsts 1.-3. grupā minētajām personām tiek sniegts 80 % apmērā no izmitināšanas un ēdināšanas pakalpojumu izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par izmitināšanu un 10 eiro diennaktī par ēdināšanu; savukārt 4. grupā minētajām personām valsts atbalsts tiek sniegts 100 % apmērā no izmitināšanas un ēdināšanas izmaksām, bet ne vairāk kā 35 eiro diennaktī par izmitināšanu un 10 eiro diennaktī par ēdināšanu.

Līdz šā gada 17. maijam atbalstu ir saņēmušas 503 personas, starp tām: 58 repatrianti; 441 persona, kas izmantojušas tūristu mītnes pakalpojumus, jo ir Covid-19  slimnieku kontaktpersonas, Covid-19 pacienti ar viegliem slimības simptomiem, kā arī Covid-19 pacienti pēc ārstēšanās stacionārā; un 4 personas, kuras atbrīvotas no ieslodzījuma vietas, kurām apstiprināta  Covid-19 infekcija vai kuras noteiktas par kontaktpersonām, ja tām  nav dzīvesvietas, bet jāturpina izolācija vai mājas karantīna. Vidēji nedēļā atbalsts tiek sniegts 25 un vairāk personām. Līdz 2021.gada 17.maijam atbalsta programmas ietvaros iesniegts finansējuma pieprasījums par kopējo summu 120 052 EUR, savukārt, atbalsta programmas ietvaros izmaksāts atbalsts par kopējo summu 105 460 EUR. 

Papildu informācija par atbalsta programmu pieejama Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļa vietnē

Source reference

Ekonomikas ministrija

Open web site