Skip to main content
In May 2023, the World Health Organization declared that the Covid-19 pandemic was no longer an international health emergency.
The information on the website is no longer regularly updated.

Ekonomikas ministrija sāk kampaņu “Drošs paliek drošs”

Last update 31.03.2021

Lai atbalstītu tirgotājus, kuri ir nemitīgi pielāgojušies jauniem tirdzniecības ierobežojumiem un nesuši psiholoģisko slogu komunikācijā ar sabiedrību, un lai informētu pircējus par viņu lomu drošā tirdzniecības procesā, Ekonomikas ministrija šonedēļ uzsāk informatīvu kampaņu “Drošs paliek drošs”.

Kampaņas laikā tirgotāji un pircēji tiks informēti par pamatlietām, kuras katrai pusei ir jāievēro, lai mazumtirdzniecība noritētu droši un visu veikalu darbības atsākšana būtu iespējama. Tuvojoties Lieldienu brīvdienām, iedzīvotāji varētu pastiprināti izrādīt vēlmi doties uz tirdzniecības vietām, tāpēc vēlreiz un vēlreiz tiks atgādināts par drošu iepirkšanās paradumu ievērošanas svarīgumu.

Ekonomikas ministrija aicina iepirkties apdomīgi un ievērot visus drošas iepirkšanās pamatprincipus ikdienā, bet jo īpaši pirms gaidāmajām Lieldienu brīvdienām. Būtībā ir piecas pamatlietas jeb drošas iepirkšanās principi, kas ir jāievēro katram pircējam, lai justos droši par savu veselību – papildu sejas maskas lietošanai un 2 metru distances ievērošanai:

  1. Došanās uz tirdzniecības vietu vienam.
  2. Iepriekš sagatavots iepirkumu saraksts.
  3.  Iepirkšanās vismaz nedēļai uz priekšu.
  4. Ātra iepirkšanās, saīsinot uzturēšanās laiku veikalā.
  5.  Priekšroka pirkumu veikšanai internetā.

Savukārt tirgotājiem:

  1. Pēc iespējas biežāk pareizi jāventilē, jāvēdina tirdzniecības telpas, jādezinficē virsmas, tajā skaitā arī iepirkumu grozu un ratu rokturi.
  2. Jākontrolē veikala apmeklētāju plūsma (ar iepirkšanās ratu, grozu vai somu palīdzību).
  3. Jāuzrauga, lai veikala apmeklētāji un darbinieki pareizi lietotu sejas maskas un ievērotu distanci.

Pircēji ir aicināti aktuālāko informāciju par tirdzniecības ierobežojumiem meklēt mājaslapā www.drosspaliekdross.lv vai Facebook lapā “Drošs Paliek Drošs”. Mājaslapā publicēta arī informācija tirgotājiem, kas kalpos kā atbalsts, lai nodrošinātu drošas tirdzniecības īstenošanu praksē, kā arī ļaus sagatavoties drošai tirdzniecībai tiem uzņēmējiem, kuri gaida lēmumu par tirdzniecības atsākšanu.   

Source reference

Ekonomikas ministrija

Open web site