Skip to main content
In May 2023, the World Health Organization declared that the Covid-19 pandemic was no longer an international health emergency.
The information on the website is no longer regularly updated.

No šodienas vakcinācija pret Covid-19 tiek uzsākta iedzīvotājiem vecumā no 60 līdz 70 gadiem

Last update 04.04.2021

Turpinot vakcinācijas gaitu Latvijā, šodien, 4. aprīlī, vakcinācija pret Covid-19 tiks uzsākta arī iedzīvotāju grupā no 60 līdz 70 gadiem. Tas ļaus vēl lielākam iedzīvotāju skaitam saņemt vakcīnu pret Covid-19. Šajā iedzīvotāju grupā kopumā Latvijā ir vairāk nekā 241 000 iedzīvotāju.

Ņemot vērā lielo iedzīvotāju skaitu šajā vecuma grupā, vakcinācija šiem iedzīvotājiem tiks uzsākta pakāpeniski. Vispirms aicinājumu vakcinēties (īsziņas, e-pasta vai zvana veidā) saņems tie šīs vecuma grupas iedzīvotāji, kuri pieteikušies vakcīnai manavakcina.lv vai pa tālruni: 8989, vai pie sava ģimenes ārsta. Pakāpeniski aicinājumu vakcinēties saņems arī citi iedzīvotāji šajā vecuma grupā.

Prioritāri vakcinējamo iedzīvotāju princips veidots pēc Eiropas Komisijas rekomendācijām un Pasaules Veselības organizācijas ieteikumiem – vispirms vakcinēt tos, kuru pašu vai to tuvo cilvēku veselībai vakcinācija var būt dzīvībai kritiska.

Šobrīd kopā vakcinācijai izmantotas 146 752 vakcīnu devas. Vismaz vienu devu Latvijā saņēmuši jau 121 868 cilvēki, nodrošinot pakāpenisku imunitāti un aizsardzību pret smagu saslimšanu. Kopā esošajās prioritāri vakcinējamo cilvēku grupās vakcīnas saņēmuši 62 719 seniori vecumā virs 70 gadiem, 15 263 iedzīvotāji ar hroniskām saslimšanām, vairāk nekā 56 000 vakcīnu devas veselības aprūpes darbiniekiem un vairāk nekā 10 000 vakcīnu devas sociālās aprūpes centru darbiniekiem un klientiem.

Jau šodien vakcinācijas pakalpojumu sniedzēji saņems informāciju par senioriem vecumā no 60 līdz 70 gadiem, kuri kā pirmie pieteicās vietnē manavakcina.lv vai pa tālruni 8989, lai aicinātu šos iedzīvotājus uz liela mēroga vakcinācijas centriem tuvāko dienu laikā, kā arī tuvākajā laikā arī pie ārstniecības iestādēm un ģimenes ārstiem.

Source reference

Veselības ministrija

Open web site